Γιατί η Βιωματική Εκμάθηση έχει αποτέλεσμα

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στα κενά που αφήνει ένας πιο παραδοσιακός τρόπος διδασκαλίας. Αντί γι’ αυτό όμως, επιλέξαμε να σας ενημερώσουμε για τα οφέλη της βιωματικής εκμάθησης.

Θυμηθείτε όταν ήσασταν παιδιά... Ο αγαπημένος σας δάσκαλος δεν ήταν αυτός που έκανε το μάθημα να μοιάζει με παιχνίδι; Που συνδύαζε την εκπαίδευση με κάποια δράση- δραστηριότητα;
 
Η δημιουργική εκμάθηση και η βιωματική διδασκαλία έχουν αποτέλεσμα, χωρίς να κουράζουν το παιδί!

Πρόκειται για μία σύγχρονη εκπαιδευτική μέθοδο, με καινοτόμο χαρακτήρα που μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με την επιμόρφωση του κάθε δασκάλου και να προσαρμοστεί σε κάθε ηλικία! Την επιλέγουμε γιατί:

1.    Το παιδί μαθαίνει περισσότερα σε λιγότερο χρόνο.
2.    Αναπτύσσει την κριτική σκέψη και συμβάλλει στη γλωσσική ανάπτυξη.
3.    Έχει υψηλότερο επίπεδο κατανόησης.
4.    Ταξιδεύει τον μαθητή σε διαφορετικές χώρες και κουλτούρες του κόσμου.
5.    Μέσω αυτής η γνώση γίνεται ενεργητική, αφού συνδέεται με συγκεκριμένες εμπειρίες από την καθημερινότητα και τη ζωή του μαθητή.
6.    Το παιδί μαθαίνει να λειτουργεί συνεργατικά ως μέλος μίας ομάδας.

Η βιωματική εκμάθηση προϋποθέτει ανάλογη εκπαίδευση
Όλοι οι χώροι μας είναι έτσι διαμορφωμένοι ώστε να υποστηρίζουν τη βιωματική διδασκαλία της γλώσσας και οι δάσκαλοί μας είναι εκπαιδευμένοι ανάλογα. Ακολουθούμε μία συνδυαστική μέθοδο διδασκαλίας με παράδοση θεωρητικού υλικού, ομαδική εργασία και πολλή φαντασία!

agglika-agios-dimitrios-theater-club
agglika-agios-dimitrios-theater-club

Theater Club

Η βιωματική εκμάθηση μέσα από το θέατρο
Το θέατρο και η υποκριτική αποτελούν δύο από τους αποτελεσματικότερους τρόπους ανάπτυξης και καλλιέργειας. Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενώ γνωρίζουν καλύτερα τον χώρο της τέχνης.

Α’ κύκλος: Οκτώβριος– Δεκέμβριος
Β’ κύκλος: Φεβρουάριος– Μάϊος

agglika-agios-dimitrios-environmental-club
agglika-agios-dimitrios-environmental-club

Environmental Club

Αγαπάμε το περιβάλλον και το δείχνουμε!
Έχουμε έναν eco- friendly χαρακτήρα και το δείξαμε έμπρακτα, λειτουργώντας το πρώτο οικολογικό club το 1989. Από εκείνη τη χρονολογία μέχρι σήμερα, τα μέλη του Enviromental Club μας συγκεντρώνονται μία φορά την εβδομάδα, υπό την εποπτεία των εξειδικευμένων καθηγητών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Kinnick,  αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις. Οι μαθητές έτσι γνωρίζουν καλύτερα την αξία της ανακύκλωσης και την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πλατεία μας, την οποία ομόρφυναν οι ίδιοι οι μαθητές φυτεύοντας λουλούδια και δεντράκια και βάφοντας τα παγκάκια με οικολογικά, μη τοξικά χρώματα.

Περισσότερα

Εκδηλώσεις

Συνδυάζουμε το ταλέντο με τη βιωματική διδασκαλία
Με την πρώτη αφορμή, π.χ. Χριστούγεννα, οργανώνουμε διάφορα events θεματικού χαρακτήρα, προάγοντας έτσι την κοινωνικότητα, τη φαντασία και συνεργατικότητα των παιδιών. Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν το ταλέντο τους και μάλιστα στην αγαπημένη τους πλέον, ξένη γλώσσα.

Ρωτήστε μας για τις εκδηλώσεις του έτους

agglika-agios-dimitrios-reading-club
agglika-agios-dimitrios-reading-club

Reading Club

Εδώ θα αγαπήσουμε το διάβασμα
Για παραμύθια στους μικρότερους και λογοτεχνία στους μεγαλύτερους. Μέσω αυτής της δραστηριότητας το παιδί σας θα αγαπήσει περισσότερο το βιβλίο και θα γνωρίσει την ξένη γλώσσα που έχει επιλέξει να μάθει, με παραμύθια και βιβλία από όλο τον κόσμο!

Διάρκεια: Νοέμβριος– Μάρτιος
1,5 ώρα/ εβδομάδα

agglika-agios-dimitrios-summer-camp
agglika-agios-dimitrios-summer-camp

Summer Camp

Ξένες γλώσσες και το καλοκαίρι!
Το SummerCamp αποτελεί ένα ξεχωριστό, καλοκαιρινό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω. Αυτό περιλαμβάνει διάφορες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που αφορούν τη ζωγραφική, τη μουσική και το τραγούδι, τον χορό, το θέατρο, τη μαγειρική, την κατασκευή και το παιχνίδι.

Περισσότερα

Εκδρομές

Πάμε εκδρομή και μαθαίνουμε ξένες γλώσσες!
Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Kinnick οργανώνουν συχνά εκπαιδευτικές εκδρομές για μαθητές κάθε ηλικίας, αναπτύσσοντας έτσι μία διασκεδαστική ατμόσφαιρα και προάγοντας την κοινωνικότητα των παιδιών.